Despre Noi

Despre noi

Prezentări de meșteșuguri, loc de joacă popular

Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești are loc pentru prima dată în Cetatea din Târgu Mureș, urmând modelul Sărbătoarea Meșteșugurilor din Budapesta inițiat de Asociația de Etnografie și Artă Populară acum aproape patru decenii.

Inițiatorii evenimentului sunt Asociația de Etnografie și Artă Populară, Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești și Asociația Meșteșugarilor din Transilvania, o comunitate creată pentru a sprijini meșteșugarii locali.

Scopul celor trei organizații este să susțină, să mențină și să transmită valorile culturii tradiționale populare transilvănene către generațiile viitoare.

În planificarea programului de două zile al festivalului, am căutat să creăm programe tematice care să ofere activități interesante pentru toate categoriile de vârstă.

În centrul atenției vor fi Meșterii și Atelierele, acele ateliere de prezentare unde vizitatorii pot descoperi secretele diferitelor meșteșuguri tradiționale prin demonstrații. Pentru cei mici, vom avea jocuri tradiționale și ateliere de meșteșuguri, în timp ce adulții se vor putea bucura de concerte de muzică populară și muzică etnică pe scena principală, precum și de spectacole de dans popular. Atmosfera de noapte va fi asigurată de atelierele de dans popular sau casa dansului popular.

Organizatori

Parteneri

Sponsori principali

Partener media

Sponsor